ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΑΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης, γνωστοποιούνται οι όροι επαναλειτουργίας του ΔΑΚ Τρίπολης, κατ’ εφαρμογή των «Οδηγιών Ασφαλούς Άσκησης σε Οργανωμένους Αθλητικούς Χώρους» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του ΥΠΠΟΑ (Α.Π.: ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΥΑ/197012/5951/1454) της 04/05/2020 και σύμφωνα με την από 01/05/2020 (ΦΕΚ 90/01.05.20) ΠΝΠ, όπως αυτή εξειδικεύτηκε με τις με αρ.πρωτ.43083/03.05.2020 εγκύκλιους της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεωνσύμφωνα με τις οποίες αίρεται η υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας των Δημοσίων Αθλητικών Χώρων που είχε επιβληθεί για την αποφυγή διασποράς της Πανδημίας COVID-19 υπό προϋποθέσεις και με συγκεκριμένα βήματα.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τις ΦΑΣΕΙΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ αναφέρονται τα εξής:

«Η επιστροφή στον οργανωμένο ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό θα γίνει προοδευτικά σε τέσσερις (4) φάσεις, ξεκινώντας από τους αθλητές υψηλού επιπέδου, οι οποίοι μπορούν να προπονηθούν σε εξωτερικούς χώρους ή σε μεγάλες, καλά αεριζόμενες αίθουσες. Βασική προϋπόθεση είναι η δυνατότητα διατήρησης απόστασης τουλάχιστον δύο (2) μέτρων κατά την άθληση και η χρήση ατομικού αθλητικού εξοπλισμού ή αθλητικών οργάνων τα οποία μπορούν να απολυμανθούν μετά από κάθε επαφή.

Η μετάβαση στην επόμενη φάση θα γίνεται μετά από εκτίμηση της πορείας της επιδημίας στο γενικό πληθυσμό και τη συμμόρφωση με τα μέτρα προστασίας και θα ανακοινώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με νέα απόφαση. Οι προγραμματιζόμενες φάσεις επιστροφής στην αθλητική δραστηριότητα είναι ενδεικτικά οι ακόλουθες:

Φάση Α.

 Αθλητές της προολυμπιακής ομάδας, μετά από εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), σε ατομικά αθλήματα, χωρίς επαφές, οι οποίοι γυμνάζονται, κυρίως, σε ανοικτούς χώρους.

 Ποδοσφαιριστές συλλόγων Super League 1, ατομική προπόνηση σε ανοικτά γήπεδα, σε μικρές ομάδες, μόνο φυσική κατάσταση, ενδυνάμωση και ατομική τεχνική.

 Αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας (όπως αντισφαίριση, γκολφ, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, ποδηλασία δρόμου κ.ά.) σε εγκαταστάσεις που τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για αθλητές δεκαπέντε (15) ετών και άνω.

 Μηχανοκίνητος αθλητισμός.»

Να σημειωθεί ότι τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα που αφορούν το κάθε άθλημα, έχουν κοινοποιηθεί στις Αθλητικές Ομοσπονδίες και Συλλόγους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την αυστηρή τήρησή τους, υπό την επίβλεψη της Διοίκησης των Αθλητικών Χώρων.

Η εφαρμογή της Φάσης Α, έχει εφαρμογή για την εβδομάδα που διανύουμε, μέχρι δηλαδή την 10-05-2020, οπότε και θα επανέλθει το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Τρίπολης με νέα ανακοίνωση για τη λειτουργία του ΔΑΚ για την περίοδο από 11-05-2020 έως 17-05-2020, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΠΟΑ.

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.

του Δήμου Τρίπολης

Κούρος Ηλίας

More to explorer

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Τρίπολης προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης

ΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ “ΑΝΩΝΥΜΟ” ΔΩΡΗΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΩΡΙΣΕ ΣΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. ΤΡΑΠΕΖΙΑ CATERING-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Τρίπολης ευχαριστεί δημόσια “ανώνυμο” δωρητή, ο οποίος δώρισε στο Ν.Π.Δ.Δ. τραπέζια catering-συνεδρίου συνοδευόμενα από τα αντίστοιχα τραπεζομάντηλα, προκειμένου

Μετάβαση στο περιεχόμενο